Meritor valde Bäckman

Vi är glada att Meritor uppskattar vår skräddarsydda lösning och vår service.

”Bäckmans kundanpassade leverans och företagets serviceorganisation och reservdelslager avgjorde”, säger Magnus Karlsson, Meritor i Lindesberg.

”Vi tittade på totalt fem leverantörer. Bäckman kunde leverera en anpassad utrustning för våra behov till ett konkurrenskraftigt pris och tillsammans med Bäckmans flexibla serviceorganisation och det heltäckande reservdelslagret blev beslutet självklart”, säger Magnus Karlsson, projektledare för materialanskaffningar på Meritor i Lindesberg.

” Vi är glada över att Meritor uppskattar vår skräddarsydda lösning och vår service. Vi förstår vad ett oplanerat stopp i produktionen kan kosta och därför garanterar vi support och service dygnet runt alla dagar i veckan.”, säger Robert Olsson, VD Bäckman Blästermaskiner.

Meritor tillverkar och monterar bak- och framaxlar för tunga fordon. Den nya blästerutrustningen används för blästring av precisionssmidda diffhjul.


Nyhetsarkivet
Ingen rast, ingen ro för våra dragracing-förare
Nu är säsongen över och då startar förberedelserna för nästa. Ingen rast, ingen ro! Evelinas Chevelle ska uppgraderas för att bli säkrare och snabbare. Bilen kommer att utrustas med en ny skyddsbur som är anpassad för hastigheter över 200 km/t. Bilden visar den renoverade motorn.
2016-11-23 
Evelina fick en bra sommar
Efter Hagfors Open var det dags för Linde Open för Evelina. Där gick det ännu bättre.
2016-09-12 
Evelina – ny i ”stall” Bäckman
I år debuterar Evelina Ström som dragracingförare. Efternamnet kanske är bekant – Evelina 18 år, är dotter till Mika Ström och har valt att gå i pappas fotspår
2016-07-20 
Vi har öppet under sommaren!
Vi levererar reservdelar under hela sommaren från vårt lager. Kontakta oss även om ni är i behov av service! Ring vår servicetelefon 0702 2047438.
2016-06-30 
Bäckmans största maskin någonsin levereras.
Häromveckan var det dags att påbörja leveransen av vår mest omfattande blästringsutrustning någonsin, något som uppmärksammades av Nya Wermlands Tidning.
2016-04-27 
Nu stödjer vi svensk Dragracing!
Fr o m i år kommer Bäckman Blästermaskiner att aktivt stödja svensk Dragracing. Intresset för motorsport är stort i Värmland och då företaget bland sina anställda har en Dragracing-förare, Mika Ström, kändes beslutet naturligt. Dragracing är världens snabbaste motorsport. Tävlingsförarna möts sida vid sida i utslagningsheat. Den vanligaste Dragracingbanans tävlingssträcka är 402,33 m, den klassiska engelska kvartsmilen, men även andra tävlingssträckor kan förekomma som t ex 201 meter.
2016-04-27 
Vi ska bygga om!
Under våren kommer vi att bygga om och renovera våra lokaler för en bättre anpassning till verksamheten.
2016-02-05 
Lång tradition som internationell leverantör
Bäckman har under sin långa historia levererat en stor andel av sin tillverkning av blästerutrustning till länder utanför Sverige, både inom Europa och till andra världsdelar. Senaste leverans gick till Cornwall i södra Storbritannien.
2016-01-14 
Service och eller reservdelar under helgerna? Vi har öppet!
Vi har öppet samtliga vardagar under jul- och nyårshelgen. Ring vår servicetelefon +46 (0) 70 204 74 38 vid behov av service och/eller reservdelar, vi har de flesta på lager för omgående leverans.
2015-12-18 
Sveriges äldsta blästermaskin ska ersättas
I vår verkstad pågår arbetet för fullt med färdigställande av en takbanemaskin som ska levereras vid årsskiftet. Maskinen ska ersätta den äldsta Bäckmanmaskinen i drift i Sverige vilket gör leveransen lite extra speciell.
2015-12-14 
Vårt senaste nyhetsbrev
Läs vårt senaste nyhetsbrev som bl a innehåller en intervju med Arcam kring deras framgångar inom additiv tillverkning dvs 3D.
2015-11-11 
Ny företagspresentation
Vill du veta mera om vad vi gör och kan? Ladda ned vår nya företagspresentation!
2015-10-19 
Halmstad Goodlack redo för stålgrossister
Med sin nya investering – en rullbanebläster från Bäckman kan Goodlack erbjuda legoblästring på gods med längder upp till 20 meter, bredder på 2 meter och höjder på 800 cm.
2015-01-21 
Ny medarbetare
Vi välkomnar Mats Olsson som förstärker vår lager- och logistikfunktion. Mats kommer närmast från en anställning inom fordonsindustrin.
2014-04-16 
Meritor valde Bäckman
Vi är glada att Meritor uppskattar vår skräddarsydda lösning och vår service.
2014-01-14 
En ny grafisk profil
Bäckman har fått en ny grafisk profil som speglar att vi har vår grund i svensk industritradition men även är ett modern, dynamiskt företag.
2014-01-14