Bäckman firar 50 år!

Bäckman Blästermaskiner 50 år 2019

Femtio år och och en hel del jädrar anamma har gjort oss till Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning.

 

Även om den Bäckmanska historien börjar med att fabrikör Arne Bäckman flyttade med pick och pack från Kristinehamn till Filipstad redan 1939, så tar vår verksamhet fart på riktigt 1969. Drygt 50 år senare är vi Nordens största tillverkare av industriell blästerutrustning, med nöjda kunder i hela världen. Vägen dit har varit händelserik och som sig bör lite krokig. Men definitivt ett stycke svensk industrihistoria
som vi är stolta över och gärna berättar.

En rad kloka beslut och lite turliga omständigheter har bidragit till utvecklingen. Men framför allt är dagens Bäckmans Blästermaskiner AB ett resultat av kunniga, hängivna och finurliga människor – med förmåga och klokskap att lösa alla tänkbara och otänkbara problem. Snabbt, effektivt och alltid med kundens bästa för ögonen. Hela året 2019 firar vi nu på olika sätt våra första 50 år och vi vill göra det tillsammans med våra kunder.

50 år på 20 sekunder

1939 startar Bäckmans Plåtslageri i Filipstad
1969 tar vi över tillverkning och försäljning av ytrensmaskiner för SKF Malcus
1974 gör vi samma sak för Kockums
1980 köps vi upp av Wikers i Filipstad
1990 tar fem anställda över verksamheten och byter namn till Bäckmans Blästermaskiner
2014 hälsar vi SBM – Svensk Blästring & Maskinteknik AB i Laholm välkommen in i familjen
2019 firar vi 50 år!

I huvudet på Mats Blåder, VD

– Här på Bäckmans ställer vi upp i alla lägen, dygnet runt och året om. Här finns ett stort jädrar anamma och en flexibilitet som gör att våra kunder alltid kan lita på oss, i alla väder. Företagets unika kundfokus har varit avgörande för vår utveckling och kommer att betyda lika mycket i framtiden.

- Denna passion tillsammans med en exceptionell servicenivå gör att vi ser ljust på framtiden. Tillsammans med SBM i Laholm och våra kunder kan vi fortsätta att expandera och befästa vår position som Nordens största tillverkare av blästerutrustning. Nu firar vi våra första 50 år, samtidigt som vi ser fram emot nästa 50.

Inbjudan till vår jubileumsdag 23 maj

Välkommen till vår jubileumsdag torsdagen den 23 maj då vi tänker uppmärksamma våra 50 år lite extra. Under dagen kommer det att vara guidade rundvandringar i vår verkstad då du t ex kommer att få pröva dina färdigheter i plåtskärning och i svetsning. Lunch serveras från kl 12.00 och vi kommer även att ha en supertävling.

Delta i vår tävling - gissa vikten på rensmedel och vinn en renovering av ett slunghjul (uppskattat värde ca 50.000:)

Mellan kl 10.00 och 12.30 pågår tävlingen som handlar om att du ska gissa vikten på rensmedel i en glascylinder. Den person och företag som kommer närmast vinner en renovering av ett slunghjul, ett fantastiskt pris som är värt ca 50.000:-. Även du som privatperson kan delta i tävlingen, då blir priset en fin sak som du kan ha glädje av.

Anmäl ditt deltagande till jubileum@backmanblast.se senast 17 maj. Ange samtidigt om du har någon matallergi eller intolerans som vi ska ta hänsyn till. Du får gärna bjuda med en kollega eller flera.

Kontakta Mats Blåder för eventuella frågor, telefon 070 334 56 33.

Program jubileumsdagen 23 maj


Kl. 10.00
Firandet börjar. Rundvandringar i verkstaden

Kl. 10.00 – 12.30 Tävlingen pågår om en kostnadsfri renovering av ett slunghjul


Kl 12.00 – 14.00 Lunchen står uppdukad.

Kl 12.00 Välkomsttal av VD Mats Blåder och utdelning av Bäckmanpriset 2019.


Kl 12.15 Vår konferencier Hasse Nordlund leder en paneldiskussion

Kl 13.00 Vinnaren i vår tävling koras

Kl 13.15 Fortsatta aktiviteter

Kl 18.00 Jubileumsdagen avslutas