Vem ska vinna Bäckmanpriset 2020?

Det börjar bli dags för oss på Bäckman Blästermaskiner att fundera på kandidater till 2020 års Bäckmanpris. Förra året gick priset till grundarna av Filipstads Skateboardpark. Parken är en viktig samlingsplats för alla åldrar i Filipstad och förutom skateboard kan man åka inlines, kickbike och bmx i parken.

 Vi ringde upp Robin Fryk, en av initiativtagarna till parken:

 Ni nämnde när ni vann Bäckmanpriset att prissumman på 15.000:- skulle gå till att bygga en pergola och spaljéer för växter. Hur har det gått med det?

 - Ja, arbetet pågår, det tar lite tid för vi gör mycket själva för att spara pengar. Tre av spaljéerna är byggda och pergolan är på gång. Planen är att allt ska var klart i vår.

 Hur var 2019?

 -  Vi hade väldigt många besökare och speciellt roligt var det att många kom utifrån för att besöka oss. Från Örebro kom både tyskar och italienare som hade fått veta om oss genom Örebro Skatepark. Det var jättekul att träffa dem.

 Hur ser den närmaste framtiden ut?

- Vi fortsätter att upprätthålla driften och aktivera banan. Vi har besökare i nästan alla åldrar och det är viktigt att parken är i bra skick.

 Har ni någon dröm?

- Det är att bli värd för en av de stora tävlingar som Svenska Skateboardförbundet anordnar. Det vore super!

 Lycka till med verksamheten säger vi på Bäckman!

 

I samband med att företaget fyllde 50 år 2019 instiftade Bäckman Blästermaskiner ett årligt pris, Bäckmanpriset. Syftet är att uppmärksamma enskilda personer, organisationer eller företag som genom sina insatser gynnar invånarna i Filipstad. Har du något förslag på vinnare av 2020 års pris  –  kontakta Mats Blåder (VD), på telefon 070 334 56 33 eller mats.blader@backmanblast.se.

 

Foto: Filipstads kommun

 

Visa fler