Bäckmanpriset

 

Bäckmanpriset instiftades 2019 i samband med företagets 50-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmärksamma personer, organisationer eller föreningar som genom sina insatser gynnar invånarna i Filipstad.

Har du förslag på personer, organisationer eller företag som du tycker ska få Bäckmanpriset? Kontakta då Robert Olsson, VD på Bäckman Blästermaskiner. Han nås på telefon 070 397 36 30 eller via e-post robert@backmanblast.se

 

 

Bäckmanpriset 2022

År 2022 års Bäckmanpris går till Lesjöfors Slalomklubb med följande motivering:

Med sitt idoga och ideella arbete för att främja skidsporten, satsningen på ungdomar samt att även bidra till ökad turism gör Lesjöfors Slalomklubb till en värdig vinnare av Bäckmanpriset 2022.

 

Lesjöfors Slalomklubb drivs helt av frivilliga krafter. Klubbens slalombacke (nedfart 400m, fallhöjd 100m) har öppet en stor del av vintersäsongen under förutsättning att väderförhållandena är gynnsamma. Satsningen på barn och ungdom visar sig bland annat i man årligen erbjuder gratis skidåkning för kommunens alla skolungdomar alla dagar under sportlovet, något man gör i samarbete med Filipstads kommun. Anläggningen har även fina längdspår samt en cafeteria som är öppen samma tider som slalombacken.

Robert Olsson, VD Bäckman Blästermaskiner AB:
- Vi på Bäckman Blästermaskiner tycker att det är angeläget att stödja en verksamhet som denna som är inriktad på att ge ungdomar en meningsfull och rolig fritid och som dessutom innebär fysisk aktivitet.

 Lesjöfors Slalomklubb på Facebook

 

Här ser vi Maria Linnér Engström från Bäckman Blästermaskiner överlämna prischecken på 15.000:- till styrelsemedlemmen Stig Larsson (foto Göran Persson/Filipstads Tidning).

Bäckmanpriset 2021

”För det behjärtansvärda syftet att hjälpa ekonomiskt utsatta barnfamiljer att få en fin julhelg tilldelas Julhjälpen årets Bäckmanpris”

Årets Bäckmanpris och det tredje i ordningen går 2021 till den ideella Facebook-gruppen ”Julhjälpen i Filipstad” vars målsättning är att hjälpa behövande barnfamiljer med matkassar och klappar inför julen.

Facebook-gruppen startade verksamheten för tre år sedan och Initiativtagare till gruppen är Fanny Folkesson som, tillsammans med Sandra Persson och Ingela Engberg, lägger all sin fritid på att samla in pengar, kläder och leksaker till behövande familjer.

Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner:

- Vi på Bäckman Blästermaskiner är glada över att kunna stödja denna grupp i deras viktiga arbete.

Det var Filipstads Tidning som lurade Fanny att hon skulle bli fotad för en artikelserie. När journalisten dök upp var det i sällskap med Mats Blåder, VD och Maria Linnér Engström, Ekonomiansvarig från Bäckman. De kunde då överräcka checken på prissumman 15.000:- till den mycket överraskade Fanny.

Mats Blåder:

- Det fina med vårt Bäckmanpris är att det kan gå till vem eller vad som helst som har gjort något gott för kommunens invånare.

Foto: Filipstads Tidning

 

Bäckmanpriset 2020

Bäckmanpriset 2020 går till den unga motocrossföraren Jacqueline Löfqvist, Filipstads MCK.

Motiveringen lyder:

”För en helhjärtad och lyckosam satsning i en stenhård sport med högt satta mål där blod, svett och tårar tillhör vardagen. En satsning som kommer att sätta Filipstad på motocrosskartan i hela Sverige!"

Den 10 december var det dags att dela ut årets Bäckmanpris på 15.000:-. På grund av rådande omständigheter fick utdelningen och ceremonin bli lite enklare och med färre deltagare. Men det blev både tårta och tal till den överraskade Jacqueline.

Jacquelines största intresse har alltid varit och är motocross. Drömmen är att stå på pallen i SM före 18 år och sen köra EM/VM. Det är vi övertygade om att Jacqueline kommer att lyckas med. Vi önskar henne ett stort lycka till i sin sport.

 

 

Bäckmanpriset 2019

Under jubileumsdagen 23 maj överlämnades priset 2019 till grundarna och skaparna av Filipstads Skateboardpark, Robin Fryk och Marcus Söderstedt. Skateboardparken har blivit en viktig mötesplats för alla åldrar i Filipstad. Parken lockar även åkare från andra håll i Sverige och har därmed blivit en turistattraktion. Förutom skateboard kan man åka inlines, bmx och kickbike.