Bäckmanpriset

 

Bäckmanpriset instiftades 2019 i samband med företagets 50-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmärksamma personer, organisationer eller föreningar som genom sina insatser gynnar invånarna i Filipstad.

Har du förslag på personer, organisationer eller företag som du tycker ska få Bäckmanpriset år 2022? Kontakta då Mats Blåder, VD på Bäckman Blästermaskiner. Han nås på telefon 070 334 56 33 eller via e-post mats.blader@backmanblast.se

 

 

Bäckmanpriset 2021

”För det behjärtansvärda syftet att hjälpa ekonomiskt utsatta barnfamiljer att få en fin julhelg tilldelas Julhjälpen årets Bäckmanpris”

Årets Bäckmanpris och det tredje i ordningen går 2021 till den ideella Facebook-gruppen ”Julhjälpen i Filipstad” vars målsättning är att hjälpa behövande barnfamiljer med matkassar och klappar inför julen.

Facebook-gruppen startade verksamheten för tre år sedan och Initiativtagare till gruppen är Fanny Folkesson som, tillsammans med Sandra Persson och Ingela Engberg, lägger all sin fritid på att samla in pengar, kläder och leksaker till behövande familjer.

Mats Blåder, VD Bäckman Blästermaskiner:

- Vi på Bäckman Blästermaskiner är glada över att kunna stödja denna grupp i deras viktiga arbete.

Det var Filipstads Tidning som lurade Fanny att hon skulle bli fotad för en artikelserie. När journalisten dök upp var det i sällskap med Mats Blåder, VD och Maria Linnér Engström, Ekonomiansvarig från Bäckman. De kunde då överräcka checken på prissumman 15.000:- till den mycket överraskade Fanny.

Mats Blåder:

- Det fina med vårt Bäckmanpris är att det kan gå till vem eller vad som helst som har gjort något gott för kommunens invånare.

Foto: Filipstads Tidning

 

Bäckmanpriset 2020

Bäckmanpriset 2020 går till den unga motocrossföraren Jacqueline Löfqvist, Filipstads MCK.

Motiveringen lyder:

”För en helhjärtad och lyckosam satsning i en stenhård sport med högt satta mål där blod, svett och tårar tillhör vardagen. En satsning som kommer att sätta Filipstad på motocrosskartan i hela Sverige!"

Den 10 december var det dags att dela ut årets Bäckmanpris på 15.000:-. På grund av rådande omständigheter fick utdelningen och ceremonin bli lite enklare och med färre deltagare. Men det blev både tårta och tal till den överraskade Jacqueline.

Jacquelines största intresse har alltid varit och är motocross. Drömmen är att stå på pallen i SM före 18 år och sen köra EM/VM. Det är vi övertygade om att Jacqueline kommer att lyckas med. Vi önskar henne ett stort lycka till i sin sport.

 

 

Bäckmanpriset 2019

Under jubileumsdagen 23 maj överlämnades priset 2019 till grundarna och skaparna av Filipstads Skateboardpark, Robin Fryk och Marcus Söderstedt. Skateboardparken har blivit en viktig mötesplats för alla åldrar i Filipstad. Parken lockar även åkare från andra håll i Sverige och har därmed blivit en turistattraktion. Förutom skateboard kan man åka inlines, bmx och kickbike.