Ny specialanpassad blästeranläggning till Proplate

För en tid sedan installerade vi en ny genomloppsmaskin hos Proplate i Oxelösund, en ersättningsmaskin som skulle placeras där den förra hade stått vilket blev en utmaning. Framför allt var det den låga takhöjden som var problematisk.

 

Magnus Flach, underhållsansvarig, Proplate:
- Det krävdes många diskussioner mellan mig och konstruktören på Bäckman Blästermaskiner för att få till den specialanpassning som krävdes.

Magnus Hammargren, ansvarig konstruktör, Bäckman Blästermaskiner:
- Det var speciellt krångligt att få plats med den s k elevatorn upp mot taket mellan ett befintligt balksystem och en travers som passerar över blästermaskinen.

Den nya maskinen är byggd i ett hårdare och mera slitstarkt material vilket innebär färre reparationer och mindre service. Anläggningen har en modern styrutrustning med touch panel och kommer att blästra detaljer upptill 17 meters längd.

Magnus Flach:
- En stor fördel är att vi sparar tid i blästringsprocessen. Vi kan nu backa och lasta av blästergodset mycket fortare än tidigare vilket effektiviserar vår produktion.

Samarbetet - en framgångsfaktor

Både Proplate och Bäckman Blästermaskiner är överens om att framgångsfaktorn i projektet var dialogen dem emellan. Från Proplate uppskattar de inledande diskussionerna med den tekniska säljaren, Mika Ström, de kreativa frågorna från konstruktion och från Bäckman uppskattar man det stora engagemanget från Proplate i projektet.

Magnus Flach avslutar:
- Vi är mycket nöjda med projektets genomförande och själva anläggningen. Dessutom vet vi att får vi problem ställer Bäckman upp direkt. De gör allt för att hjälpa oss!

 

Proplate skär, maskinbearbetar, svetsar och målar monteringsfärdiga komponenter i grovplåt åt kunder över hela världen. Produktionsanläggningen i Oxelösund är en av världens modernaste. Några av kunderna är Liebherr, Kobelco, Manitowoc, Nordex Acciona, Toyota Material Handling, Epiroc, Metso och Innovent.

Visa fler