FM Mattsson väljer Bäckman Blästermaskiner och SBM för blästerutrustning

I jultid levererade vi ett blästerskåp till FM Mattsson i Mora och det var vår första leverans till företaget. Den specialbyggda blästeranläggningen är integrerad i gjutcellen och rengör kokiller från zinkrester, blackmedel mm.

 Christer Eriksson, FM Mattsson, produktionstekniker och projektledare i gjuteriet och ansvarig för inköpet:

 Kände du till Bäckman Blästermaskiner sedan tidigare?

 - Nej, företaget var okänt för mig men jag såg en annons i tidningen i Gjuteriet. I samband med att vi tittade oss runt för att hitta en leverantör kontaktade jag då även Bäckman.

 Och valet föll på oss!

- Ja, jag pratade med folk och alla rekommenderade Bäckman Blästermaskiner, ”de är bäst”. Det som var viktigt för oss, förutom goda rekommendationer, var kompetensen och bemötandet. Även att vi fick möjlighet att besöka SBM i Laholm där blästerskåpet skulle tillverkas var värdefullt. Dessutom värderade vi den geografiska närheten för service och underhåll, två timmar med bil.

Mika Ström, ansvarig teknisk försäljning, Bäckman Blästermaskiner:
- Vi tog fram några olika alternativ på ritningsbordet innan vi, i samråd med kunden, bestämde vilken modell vi skulle bygga. Det var viktigt att skåpet blev exakt anpassat efter FM Mattssons produktion.

Mats Blåder, VD, Bäckman Blästermaskiner och SBM
- Det var vår första leverans till FM Mattsson vilket innebar att vi la ned mycket tid i början för att förstå deras produktion och vilka krav man har på sina blästeranläggningar.


FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen. Företaget tillverkar blandare, kranar och termostater och är beläget i Mora.

 Foto: FM Mattsson