Ägargruppen bakom Bäckman och SBM förvärvar Wevik Maskin i Västervik

BKBM Invest förvärvar majoriteten av aktierna i Wevik Maskin AB i Västervik. Wevik Maskin tillverkar och levererar skruvtransportörer till den svenska och europeiska marknaden. Ägargruppen driver sedan tidigare Bäckman Blästermaskiner AB i Filipstad och Svensk Blästring & Maskinteknik AB (SBM) i Laholm.

 

 

Mats Blåder, tillträdande VD Wevik Maskin AB:

- Wevik Maskin är ett välskött familjeföretag med goda möjligheter att utvecklas och växa. Företaget har starka kundrelationer och mycket nöjda kunder. Vi ser goda affärsmöjligheter i att utveckla företaget och att öka kännedomen om Wevik Maskin och dess välrenommerade produkter.

 Hans Nilsson, Wevik Maskin AB

-Vi är glada att vi hittat en stark delägare som kan ta tillvara och vidareutveckla verksamheten. Det är också extra roligt att bolaget stannar kvar i Västervik och utvecklas på orten. Tillsammans kommer vi att bli en stark aktör som fortsätter leverera högkvalitativa skruvtransportörer.


Kontaktuppgifter:
Mats Blåder, VD Wevik Maskin AB
Telefon: 070 334 56 33
E-post: mats.blader@backmanblast.se
wevik.com

 

Wevik Maskin AB tillverkar och levererar alla typer av transportskruvar och skruvtransportörer till den svenska och europeiska marknaden. Bolaget grundades 1954 och har sin verksamhet i Västervik. Verksamheten omsatte år 2020 ca 14 MSEK.

Visa fler